fulltext

Kaledar akci

P Ú S Č P S N
1 2
Fotografování tříd
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Drobečková navigace

Úvod > Stravování > ALERGENY

ALERGENY



Datum konání:
2.9.2019

SEZNAM ALERGENŮ

Publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU

 

1) Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

pšenice 1a, žito 1b,ječmen 1c,oves 1d,špalda 1 e,kamut 1f

2) Korýši a výrobky z nich

3) Vejce a výrobky z nich

4) Ryby a výrobky z nich

5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7) Mléko a výrobky z něj

8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

9) Celer a výrobky z něj

10) Hořčice a výrobky z ní

11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l,

vyjádřeno SO2

13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj

14) Měkkýši a výrobky z nich